Кандидатите за кмет за столицата да се откажат от политическите дивиденти и заедно да излязат с послание и да подкрепят човешките нужди на българските учители. За това призовава в открито писмо един от участниците в надпреварата за София - кандидатът на ДП Тити Папазов.

Писмото му е адресирано до Антония Първанова, Бойко Борисов, Бриго Аспарухов, Мартин Заимов, Милан Миланов, Слави Бинев и Юлияна Дончева, съобщава БТА.

Призовавам ви, в името на бъдещето, заедно, а не по отделно, на 10 октомври т.г., сряда, в 16.00 часа, да се присъединим към публичния протест на българските учителите на площад "Княз Александър Първи" и без политика, и без предизборни послания да им кажем едновременно "Благодаря!" и "Напред!", посочва Константин Папазов.

"Защото тези, които днес учителите възпитават ще бъдат утрешните политици, утрешните бизнесмени, утрешните родители. А всички разбираме, че едно силно общество може да се изгради само от уверени и силни ръководители на духа и съзнанието", се казва още в писмото.

Според коментара на Константин Папазов протестите на учителите са необратими именно защото са справедливи и са водени от желанието за един по-добър живот.

"Техните протести за по-добро заплащане не се изчерпват с нуждите им за физическо оцеляване. Те са стремеж за завоюване на уважение и престиж към професията им, отдавна загубени през годините на прехода. Това не са политически, а човешки искания, с които се прави инвестиция в нашите деца и тяхното бъдеще!", се посочва още в писмото.