Новото разделение в парламента е резултат от лошо политическо говорене. Това мнение изказа депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на партията Томислав Дончев в студиото на Нова телевизия.

Негативно следствие е, според него, и това, че "лошото политическо говорене" разделило обществото на 2 - едната не вярва на машините, другата - на хартията.

И двете изборни технологии имат недостатъци и предимства, посочи бившият вицепремиер. Но това важи за всеки начин за гласуване. Важи и за смесеното гласуване, което също има своите недостатъци, направи признание Томислав Дончев.

Милен Матеев: Тези, които бързат с изборните правила, тласкат страната към избори

Милен Матеев: Тези, които бързат с изборните правила, тласкат страната към избори

Удар по прозрачността и шамар към гражданското общество

Той отрече да има сформирана "хартиена коалиция" - "Има партии, които смятат, че гражданите трябва да избират как да гласуват. Друга коалиция няма." И обясни, че гласуването трябва да е такова, че хората да имат доверие, че гласът им е отчетен правилно, а не е откраднат.

Томислав Дончев не се ангажира с прогноза каква е вероятността да има редовен кабинет в това Народно събрание - струвало му се, че като че ли партиите не искат да управляват.

Но посочи, че трябва да има не някакво, а правителство със солидна подкрепа и на общи принципи. Всичко останало бе имало много кратък политически и управленски живот, е прогнозата на зам.-председателя на ГЕРБ. Дончев бе категоричен, че "правителство тип орел, рак и щука" не трябва на държавата.

ГЕРБ питат вълшебната флашка ли носи изборните победи

ГЕРБ питат вълшебната флашка ли носи изборните победи

От партията не приемат ултиматуми от ДБ и ПП

На въпрос дали би приел ролята на премиер, Томислав Дончев отговори както не веднъж го е правил - че или не му е дошло времето, или времето му е минало.

ГЕРБ също се готвят вече за местните избори, стана ясно от думите на депутата, но все още е много рано за имена, особено пък за име за кмет на София. "Има една година до местните избори, дотогава има да се случат много неща", каза той. Ротации ще има не само в София, Пловдив и Бургас, както обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Борисов не се отказва от хартията, но не ГЕРБ извършва атентат срещу демокрацията
Обновена

Борисов не се отказва от хартията, но не ГЕРБ извършва атентат срещу демокрацията

Предлага лидерите да се съберат по Изборния кодекс