Томислав Дончев чака официалните власти в Испания да приключат разследването, което водят, и тогава ще коментира случаят с "къщата на Борисов в Барселона". Това стана ясно от коментара му в студиото на Нова телевизия. Дончев подчерта, че и в Испания си имат срокове по НПК за това, а самите власти разследват въпросния имот, а не премиера.

Томислав Дончев е убеден, че историята е претоплена, която обаче не се раздухва случайно и обвърза скандала с "интересната ситуация тази година, когато сме в преговори по многогодишната финансова рамка и кандидатстването на страната ни за чакалнята на Еврозоната". Дончев обясни, че много трудно се събират доказателства за това кой има интерес и съпричастност към дадена история като тази, която се раздухва, но е важно да се проследи пътя на логиката.

Прокуратурата ще разпита Борисов за Барселона

Прокуратурата ще разпита Борисов за Барселона

Самосезирала се е по публикацията на "Ел Периодико"

"И премиерът заяви, че къща в Испания няма, появи се и човек, който твърди, че къщата е негова", каза Дончев и допълни, че когато приключи проверката на испанските власти, ще се даде официално информация.

Томислав Дончев коментира и изказването на коалиционния партньор и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов от вчера, който нападна ГЕРБ за показните акции на прокуратурата и службите. За Дончев е странно, че упрекът е към тях, при положение, че това е работа на прокуратурата и полицията. "Нито армията е на Каракачанов, нито полицията е на Младен Маринов", заяви вицепремиерът и отхвърли твърдения за поръчка или целенасочено действие спрямо коалиционните партньори.

Той обясни емоционалната реакция на Каракачанов с това, че в една коалиция е сложно да се определи кой носи отговорност за хубавите неща и кой за грешките, тъй като самата коалиция представлява една сложна формула.

"Закачките на Каракачанов ни връщат в един период от 100 години назад. Предполагам и че самият Каракачанов не иска да е в ролята на генерал Протогеров", отвърна обаче на закачката със закачка Томислав Дончев. Той не знае защо полицията е предприела чак такива сериозни действия спрямо чиновник и служител с химикал, но според Дончев е нормално по-решителните действия на полицията и прокуратурата да предизвикат обществена реакция. Добре е никой да не се чувства безнаказан в държавата, да бъде по-внимателен и да следва обществения интерес. Вицепремиерът вчера е разбрал, че въпросната дама от Басейнова дирекция в Пловдив е имала някаква съпричастност към партньорите от коалицията.

Аз се подписвам твърдо и със спокойствие, заяви Томислав Дончев.