Остри реакции от страна на опозицията след провала на гласуването на вота на недоверие срещу кабинета "Денков" поради липсата на кворум в пленарна зала, след като ГЕРБ и ДПС демонстративно напуснаха залата и отказаха да подкрепят правителството поради отказа на ПП/ДБ да отстъпят от дерогацията за внос на руски нефт.

"Залата на Народното събрание е черна дупка, една минута вътре се равнява на 3-4 минути вън, в другата реалност, в момента чакаме да изтече времето в черната дупка, защото то се изкривява в нея. Трябва да отдадем дължимото на г-н Анщайн", коментира иронично председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, след като почивката от 10 минути, дадена от председателя на НС преди втория опит за събиране на кворум, се проточи над половин час.

"Вътре е пълно с наглеци, които твърдят, че са правителство. Няма един министър със здрав разум. Алчни, нагли...", остър бе народният представител.

Пеевски оракулски към ПП/ДБ: Да четат знаците

Пеевски оракулски към ПП/ДБ: Да четат знаците

Той ги призова да не рушат евроатлантическото общество

С излизането си от зала ГЕРБ и ДПС спасили кабинета, като едновременно извивали ръцете на ПП/ДБ по темата с "Лукойл", констатира на свой ред лидерът на БСП Корнелия Нинова според която днешните събития доказвали, че "некоалицията" се е събрала единствено поради интереси, пари и порции от властта.

"Защо БСП не се регистрира - защото това значи, че утре ще има прегласуване. Даваме шанс на ГЕРБ и ДПС да влязат в зала и народът да разбере ясно позицията им. Защото това лицемерие, това фръцкане, "вижте, излизаме", но всъщност с това излизане спасяват кабинета", обърна се към ГЕРБ и ДПС соцлидерът.