Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов не смята, че името на Никола Минчев за премиер може да обедини четирите партии, доскорошни партньори във властта, за да създадат нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.

"Никола Минчев е много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той нарушава правилника на НС доста често, а веднъж - доста брутално", заяви той пред Нова телевизия.

Относно думите на Любомир Каримански, че той и Слави трифонов ще минат на по-задна линия, както това са направили Кирил Петков и Асен Василев, Йорданов отвърна: "Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. Все още не знам. На едни разговори трябва да има конкретика и експертиза. Ако се стигне до това, е логично от ИТН напред да излязат експерти. Но има и политически решения, които ще бъдат взети като политически решения".

На Никола Минчев не е предлагано да е премиер

На Никола Минчев не е предлагано да е премиер

Бях днес на консултации при президента, каза той на въпрос дали е бил при Херо Мустафа сутринта

По негови думи той и Слави Трифонов били по-скоро в политическото ръководство на партията.

Според Йорданов, ако не се получи правителство, "причината ще е в егото на Кирил и Асен".

Той обясни какви са очакванията на ИТН в евентуален кабинет.

Трябва да се чуваме и ако има различия, да се стига до общо решение, а не една от партиите да го изплющява на масата и принуждава другите да го вършат, изтъкна Йорданов.

Той отговори отрицателно на въпрос дали Никола Минчев е онази обединителната фигура, около която могат да си стиснат ръцете.

Йорданов обаче поясни, че разговорът за премиер ще се води, ако четирите партии се разберат, че ще има правителство. Според него това няма да бъде препъникамък тогава.

За разлика от Йорданов, по-рано днес Ива Митева заяви, че ИТН може и да приеме Никола Минчев за премиер, но посочи и Даниел Лорер, като човека с по-голям опит и знания.

ИТН може и да приеме Никола Минчев за премиер с третия мандат

ИТН може и да приеме Никола Минчев за премиер с третия мандат

Ива Митева се надява обществото да разбере, че има и завои