Ченгетата и олигарсите надигнаха глави и отново се канят да върнат БСП във властта.

"Всички чухте техните планове за връщане на социализма в икономиката", предупреди на пресконференция в централата на "Нова Република" Трайчо Трайков.

Мартин Димитров обяви, че по темата "Белене" е редно да се играе с открити карти пред народа и преди изборите да се чуят позициите на всички политически партии по казуса.

"Зелените" скочиха срещу мегаломанските енергийни проекти

"Зелените" скочиха срещу мегаломанските енергийни проекти

Предпочитат реакторът за „Белене” да стане казан за ракия

Димитров предупреди, че досега сме получили само "първата сметка" - 3 млрд. лв.

"Сега се готвят да вземат още 20 млрд. лв.", предупреди той и изтъкна, че това означава всеки работещ българин да плати 6500 лв.

Трайков бе категоричен, че "Белене" трябва да бъде спряно, купените реактори трябва да бъдат разпродадени, а с парите могат да бъдат построени всички магистрали у нас.

Трайчо Трайков заяви, че откриването на корупционната яма "Белене" трябва да бъде предотвратено.

Газова връзка с Русия, АЕЦ "Белене" и повече държава в енергетиката иска БСП

Газова връзка с Русия, АЕЦ "Белене" и повече държава в енергетиката иска БСП

Нашата цел е българската енергетика да бъде финансова стабилна, заяви Куюмджиев

"Има една особеност на ядрената енергетика - с инвестиционните разходи предплащате 80% от цената на електроенергията", каза още той.

Спекулациите на БСП със студената зима и необходимостта на страната от нова ядрена мощност не може да бъде алиби за похарчването на сума, която е равностойна на 10% от БВП на страната, коментира още той.

Путин не се сърди, готов да си сътрудничи с България за газа

Путин не се сърди, готов да си сътрудничи с България за газа

Готов е да обсъжда всички маршрути, но срещу гаранции

Относно последните изявления на руския президент Владимир Путин за липсата на мъжество в позициите на България, Трайков посочи, че ако подобни нахални изявления остават без отговор от държавните власти, то за съжаление руският президент може би ще се окаже прав.
"Ние сме ги спирали преди, ще ги спрем и този път", категоричен бе Димитров.

Разговори има и ще има, няма да влизам в детайли. Това заяви Трайчо Трайков в отговор на въпрос свързан с писмото на Николай Ненчев.

Трайков посочи обаче, че повече информация ще бъде предоставена, когато има резултат. На въпрос с кого се преговаря, Трайков уточни, че разговори се водят с хората, които смятат за свои политически приятели и съмишленици.

Мартин Димитров от своя страна допълни, че очаква много хора да се присъединят месец преди изборите.

"Обединенията и разединенията имат ефекти и дефекти, нашата цел е да намерим само ефектите", допълни Трайков. Той бе категоричен, че обединение е възможно, но въз основа на принципи, които след това няма да ги разделят.

Относно програмата на "Нова република" Мартин Димитров заяви, че ще настояват заместник-главен прокурор, който да отговаря за корупцията по румънски модел. "Без битка с корупцията не може да има висок растеж."

"Нашата програма отражение на 100-те законопроекта, които внесохме в последния парламент. В договора за Нова Република залегнаха голяма част от мерките, които същите хора написахме и работихме преди три-четири години", каза още той.

Трайков допълни, че годишно България губи 10 млрд. от неефективност - една част отиват в сивата икономика. Само от тук имаме загубени 3-4% пропусната възможност за растеж. Той обоснова, че оттам "Нова република" вижда напълно реални възможности за повишаване на доходите с 50%, повишение на пенсиите двойно и много съществено увеличение на заплатите на учителите, заплатите на преподавателите във висшите учебни заведения и младите учени.

Мартин Димитров припомни, че първи те са сезирали президента Плевнелиев за Закона за концесиите и изразиха задоволство, че този закон вече не съществува, предвид факта, че при наличие на вето и неработещ парламент - законът спира да съществува. "Законът за концесиите се прие от 43-то НС - къде бяха всички герои, когато се водеше истинската битка?", попита Мартин Димитров.