В ГЕРБ не смятат, че министрите се сменят често. "Смените се определят от дневния ред на обществото общо взето, когато има недоволни от работата в различни сектори, естествено, че са необходими смени", заяви Димитър Главчев от ГЕРБ, в коментар за рокадите в кабинета.

По думите му на няколко пъти премиерът се опитал по завоалиран начин да подскаже на икономическия си министър, че не е доволен от неговата работа. Общо взето в политиката трябва да се чете между редовете, смята Главчев.

Когато някой се назначава на някаква позиция от него се очаква да свърши някаква работа, а неговата работа се оценява от обществото, с тези лаконични думи Главчев коментира оставката на третия здравен министър в кабинета "Борисов".
Депутатът отчете усилията, които Стефан Константинов положил за сектор здравеопазване.

По повод спряганите негови наследници депутатките Менда Стоянова и Десислава Атанасова (междувременно избрана за нов здравен министър( б.р.), Главчев посочи, че двете работели много добре в парламента и изтъкна, че новият иконо мически министър Делян Добрев идва от парламентарните редици.

Според него и двете дами биха могли да поемат други постове, различни от депутатския.