Волен Сидеров припомни, че националистите отдавна са поискали оставката на икономическия министър заради липса на политика в повереното му министерство и лобистки интереси на чужди монополи.

За мен е удовлетворително, че Трайков напуска кабинета, категоричен е Сидеров.

Той обаче не приема обяснението за протоколен гаф в Катар. Ако има протоколен гаф, аз питам защо на Николай Младенов не му се иска оставката, подчерта лидерът на Атака.
За мен е по-важно, че в това правителство липсва идейна програма, лисва програма какво да се прави, изтъкна Волен Сидеров.

Той бил удивен от изказването тази сутрин на Бойко Борисов по БНТ, че оценката на АЕЦ "Белене" е възложена на английска банка, която била най-големият специалист по ядрени централи. Аз не знам как в Лондонското сити си стоиш, финансист си, специалист си по ядрени централи, недоумява Сидеров.

Той попита за какво ни е правителството, след като важни въпроси за страната като строеж на нова ядрена централа се възлага на банка.
За какво е този решителен премиер, който уж е много решителен, а не може да реши да прави Белене или не, коментира атакистът.

Сидеров не даде висока оценка за новите лица, които се спрягат за нови министри. Как да дам оценка за едно момче, което вчера е хванато от някъде, направено е депутат, сега е направено министър, как да давам оценка за такова нещо, той Борисов ги е събрал такива - милиционерчета, бизнесменчета, който си е платил за изборите, поясни лидерът на Атака.

Явно в ГЕРБ имат кадрови проблеми и дефицит, поясни Волен Сидеров и протегна ръка към управляващите: "Можем да им помогнем с хора за икономиката и здравеопазването, ако им липсват такива кадри".

Според него основният проблем на управляващите е, че нямат визия как да се случат нещата в страната. Няма значение дали ще е Трайчо, дали ще е Делянчо или някой друг, смята той.