„Вчера имах дълъг разговор с премиера Бойко Борисов, такъв водихме и през предните два дни за оставките на двамата министри".
Това заяви в Пловдив вицепремиерът Симеон Дянков, който посети града във връзка с проверката за цената на основните хранителни продукти, възложена от премиера преди дни.

По мнението на финансовия министър Десислава Атанасова ще бъде прекрасен здравен министър. Относно Делян Добрев Дянков заяви, че той е имал възможност да се запознае с тематиката и има отлична подготовка в сферата на енергетиката.

„Хората се изморяват и е хубаво да има промени - с по-млади, по-кадърни хора", отбеляза Дянков, цитиран от Радио Пловдив.

След като обиколи 10 големи търговски вериги, магазини и тържища в Пловдив, Дянков заяви: „Правителството не нарушава пазара. Просто искаме да сравним информацията и да анализираме цените на основните хранителни продукти".

Той отчете, че има дори намаление на цената на яйцата с три стотинки в сравнение с цената от последните 10 дни. Вицепремиерът призна, че е успял да купи в Пловдив яйца с цена под 30 стотинки.

При агнешкото месо има много различни ценови нива, отчете финансовият министър и уточни, че то започва да се търгува от 11 лева и 50 стотинки и стига до 18 лева. Предвид Великденските празници тепърва се очакват нови доставки на агнешко месо, посочи още Дянков.

Той съобщи, че подобни проверки на търговската мрежа предстои да се реализират и в следващите два дни и уточни, че спекулата се бори само с анализи и подробна информация.