Първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран. Това заяви в кулоарите на парламента външният министър Николай Младенов по повод оставките на двамата му колеги Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

Това потвърди предположенията, че именно гафът с бизнес форума е „прелял чашата". Въпросът обаче е дали  икономическото министерство носи отговорност за организацията, а не и ведомството на Младенов - МВнР.

Първият ни дипломат обясни, че посещението в Катар трябвало да бъде изложение на българския бизнес. За съжаление това не се случи, подчерта Николай Младенов. "Не искам да обяснявам кой за какво носи вина. Това, което искам всички да сме наясно, че като държава трябва да знаем две неща. Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите", каза още външният министър.

Според Младенов е необходима сериозна дискусия за икономическата политика. "Това е сериозното. Всичко друго, наричайте го кухня, както искате го наричайте, на мен не ми е интересно", подчерта външният министър.