От "Отровното трио" предлагат в три пункта съгласие с основните, според тях, политически сили с шанс за влизане в следващия парламент. Това съобщиха от гражданската формация, която води антиправителствените протести срещу третия кабинет "Борисов".

В три точки те показват бъдещите действия на народните представители, които те ще излъчат в бъдещия парламент.

Очакванията им са предложенията им да бъдат публично подкрепени от политическите формации, с които искат да се коалира. Идеите им нямат идеологически мотиви, а засягат основните на демокрацията и справедливостта в страната.

Ето и точките:

Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.

Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.

Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.

"Изправи се. БГ" и "Отровното трио" нямат разминавания с президента

"Изправи се. БГ" и "Отровното трио" нямат разминавания с президента

Било лицемерно Борисов да иска избори на 28 март

Припомняме, на 29 януари стана ясно, че "Волт" заедно с "Отровното трио" и "Изправи се. БГ" излизат заедно на парламентарните избори на 4 април.