Внесени жалби блокират регистрацията на новата партия в дясното протсранство "Да, България". Жалбите са внесени в последния момент и спират възможността партияна на бившия правосъден министър да се яви на изборите.

На практика в момента решението трябва да отиде във ВКС, но колкото и бързо да протече гледането на казуса, едва ли ще може да изпревари крайния срок за регистрация в ЦИК - 8 февруари.

Съдът регистрира „Да, България” на Христо Иванов
Обновена

Съдът регистрира „Да, България” на Христо Иванов

Той е доволен, че отиват на избори

Припомняме, регистрация в СГС "Да, България" получи скорострелно - още на самото съдебно заседание. На 30 януари Румяна Спасова от Софийския градски съд постанови "Да, България!" да бъде вписана в регистъра на политическите партии. Прокуратурата не възрази на решението на съдията и заяви, че няма да обжалва.

От "Да, България" все още нямат официална позиция по въпроса.

Паралелно с това обаче от пресцентъра разпространиха призив към партии от демократичната общност за формиране на мрежа от застъпници за предстоящите на 26 март т.г. парламентарни избори.

Апелът е и към партии от демократичната общност и гражданите за формиране на мрежа от застъпници.

Екстрено търсят пари за машинното гласуване
Обновена

Екстрено търсят пари за машинното гласуване

МФ трябва да актуализира план-сметката

Целта на сътрудничеството, за което призоваваме, е честни избори и недопускане на практиките на купуване на гласове и други изборни нарушения.

Осигуряването на застъпници в над 12 000 секции изисква значителен човешки и финансов ресурс. Нашият апел е усилията на партии от демократичната общност да бъдат обединени с цел гарантиране на коректното отчитане на резултата на партиите от тази общност.

Вярваме, че честността на изборния процес не е поле за конкуренция между участниците в изборите. Увеличаване на доверието в изборния процес и информирането на избирателите за техните права е задължение на политическите сили, заявяват от "Да, България".

"Да, България!" е готова да обучава хора и да подпомага логистиката по регистрация и разполагане на застъпници.