Целта на ДПС е турските малцинства да бъдат технологично напълно затворени, да бъдат ограничени в едно гето, в което не могат да получат адекватна болнична помощ и европейско образование и да бъдат напълно зависими.

Така Иван Костов коментира в студиото на БиТиВи протестите около реформата на здравното министерство, която предвижда затварянето на болници в някои населени места в страната.

Като пример лидерът на ДСБ посочи станалата вече известна с посещението на здравния министър болница в Ардино.

Болница е по дефиниция заведение, в което когато човек влезе, да може да бъде излекуван от всичко, лекуван денонощно и с доктори, които имат гигантски опит, обясни Костов и запита: Къде ви е огромният брой хора в Ардино?

Там има толкова малко хора, че просто няма как да се постигне квалификация, хората които са там не получават качествена болнична помощ, категоричен бе тъмносиният депутат.

Той припомни, че в Ардино също живеят европейски граждани и трябва да има достъп до същото това, което има в София, в другите европейки страни.

Те не могат да бъдат затваряни, за да пускат бюлетините за Доган, подчерта Иван Костов.

Тези хора по думите на лидера на ДСБ са затворени в гетото в скъпо издържани и с никакво качества но публичната услуга болници и училища, което е най-вече за тяхна сметката.

Костов направи паралел и с образователната реформа по времето на Даниел Вълчев и закриването на училища.
Той обясни, че по същата причина страната издържа учебни заведения, които й излизат много скъпо, само и само за да ги има, въпреки че те не изпълняват капацитета си.

Сега ще хвърлим двойно-тройно повече пари за да има болници там, коментира Костов.

По думите му ДПС се намират в сериозен комфорт в момента.