Цената на билетчето в метрото, закупено от каса, да си остане 1,60 лв., иска столичният кмет Йорданка Фандъкова. Според нея е неоправдано купуването на билет в метрото от каса да бъде 2 лева. Тръгнало се е от това разбиране - цената на единичния билет да не се променя. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС.

"Днес има финансова комисия (в Столична община - б.р.), на която отново ще се дискутира тарифната политика, вчера също имаше. Постигна се известен консенсус, разбиране за мерки и реформа на практика", обясни още столичният кмет. 

Бюджетна комисия даде 110 млн. лв. за градския транспорт

Бюджетна комисия даде 110 млн. лв. за градския транспорт

По един милион пътувания дневно се извършват в София

Фандъкова коментира и по-големите възможности, които дават електронните плащания: "Постепенно ще работим за отменянето на хартиения билет и включването на електронните възможности, за да облекчим хората. В цяла Европа опитът е такъв, че се насърчава пътуването с превозни документи, а билетът да остане като единична възможност, ако някой пътува инцидентно - да има възможност да си закупи билет", каза столичният градоначалник.

Новите тарифи за пътуване в София се очакват най-късно от началото на 2023 г. 

Предлагат нови цени на билетите за градски транспорт в София

Предлагат нови цени на билетите за градски транспорт в София

Последната дума има СОС

Кметът на София коментира и картите за градски транспорт.

"Някои карти отпадат, има известна оптимизация. Като цяло най-изгодната карта остава годишната, за радост преди време общинските съветници приеха да може да се плаща на траншове, като цената е 365 лв. Тази карта е изгодна и все повече хора проявяват интерес към нея", обясни Фандъкова.

Макар предварително да бе обявено, че на 21 юли се очаква да бъде гласувана нова тарифа за градския транспорт в София, Фандъкова заяви, че засега няма яснота кога точно ще се проведе гласуването, свързано с тарифната политика за градския транспорт

Призовават СО да не обжалва отмяната на скъпото билетче

Призовават СО да не обжалва отмяната на скъпото билетче

9 организации са внесли отворено писмо

"Засега не мога да кажа кога ще се проведе гласуване относно промяна на билета, защото първо трябва да минат дискусиите и след това да излезе окончателно решение на водещата комисия и тогава да влезе на сесия на Общинския съвет", добави столичният кмет.