Важни промени в цената на билета за градския транспорт в София. Идеята е пътуването да се заплаща според времето, в което се ползва транспорт - половин или един час.

Предложенията на общинските съветници в момента се обсъждат, припомня "Нова телевиззия". Ако бъдат приети, пътуването в рамките на 30 минути ще струва лев и 60. Ако е един час - 2 лева и 20 стотинки. Важно уточнение е, че в рамките на тези половин или един час пътниците ще имат право да се прекачват на различни превозни средства. От общината казват, че новите цени не означават поскъпване. Част от пътниците обаче не са съгласни.

Билетът за 30 минути предвижда ползването на повече от едно превозно средство, но само ако пътникът успее да се прекачи преди да изтече валидността му.

КНСБ подкрепя протеста на столичния градски транспорт

КНСБ подкрепя протеста на столичния градски транспорт

Ще предложи сключване на ново 3-годишно споразумение със Столичната община

Новите тарифи предвиждат промени и в цените на месечните карти. Очаква се намаление от 26 на 25 лева за пенсионери, а за студенти - от 21.50 на 20 лева. Увеличение обаче ще има за хората над 68 години, които са с увреждания - от 8 на 10 лева.

Новите цени все още се обсъждат и ще бъдат гласувани в Столичния общински съвет най-рано след месец. "Работната група я е приела с пълен консенсус, всички политически сили подкрепят тази тарифна политика", увери зам.-председателят на Столичния общински съвет Прошко Прошков.

Без нощен градски транспорт в София до 1 октомври

Без нощен градски транспорт в София до 1 октомври

Заради удължената епидемична обстановка и малкия пътникопоток през лятото

А заради финансовата криза, в която се намира градският транспорт, автобусите ще се движат по-рядко през лятото, а през юли и август няма да се движат автобусите 45, 122 и 294.