Централната избирателна комисия ще наложи глоба на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Причината - след като упражни правото си на вот, той спомена за кой кандидат-президент и за коя политическа формация е гласувал.

"Гласувах, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и мисля, че цифрите за деня са 6 и 25" - това бяха точните думи на Кирил Петков. Но същевременно изпадна в интересен казус - заявявайки публично пред медиите конкретния си, макар и напълно очакван избор, по същество наруши изборното законодателство, забраняващо агитация в деня на вота.

"Прието е решение, въз основа на което председателят на ЦИК ще издаде акт, след което се издава наказателно постановление, където се определя размера на съответната глоба", уклончива бе говорителят на ЦИК Росица Матева, отказвайки да назове поне в относителен план размера на глобата, която ще получи Петков.

Жалба за агитация срещу Кирил Петков бе подадена от ГЕРБ/СДС в София.

32 машини в страната са дали дефект

32 машини в страната са дали дефект

От ЦИК повториха отново, че се гласува с една карта

Иначе към момента изборният процес и у нас, а и извън страната протича нормално. До 13 часа са постъпили са 66 жалби, като повечето от тях са за агитация в социалните мрежи. ЦИК обаче няма как да наложи наказания за това. Други пък се оплакват от членове на секционните комисии, в това число и за това, че не са носили предпазни маски.