"Продължаваме промяната" има "абсолютен шанс" да бъде първа политическа сила, ако гласуват над 3,3 млн. граждани. В това изрази увереност Кирил Петков, който даде гласа си в 133-то средно училище "Ал. Сергеевич Пушкин" в столицата.

И съответно призова за висока активност: "Гласуването е много лесно, не се притеснявайте. Всеки може да гласува, независимо на колко години е."

Кирил Петков готов да върне министерските заплати

Кирил Петков готов да върне министерските заплати

При посещение в Китай Радев му казал "Кириле, имаме общи визии, стиска ли ти" и Петков решил да скача за промяна

Петков окачестви като "абсолютно ненужно" 100-процентовото контролно броене на разписките от машините, което прие ЦИК.

"Надявам се това, да не създаде хаос и 70 000 човека да стоят до полунощ, само за да се опровергаят някакви страхове на някакви хора, че тези машини не работят. Шансът за манипулация е почти нулев, та и 30% процента преброяване на разписките щеше да е напълно достатъчно", каза той.

Изрази и воля след изборите да не се започва с "хвърляне на обвинения" от партиите една към друга. "Защото знаем, че следващото правителство ще е коалиционно. Тук е важно да се говори за две политики - смяната на главния прокурор и създаване на нов вид антикорупционна агенция."

Кирил Петков: България загуби частица от своя суверенитет, аз изпълних своя дълг

Кирил Петков: България загуби частица от своя суверенитет, аз изпълних своя дълг

Моят дълг беше да не стоя безучастно

"Гласувах, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и мисля, че цифрите за деня са 6 и 25", обоснова избора си Кирил Петков. Но същевременно изпадна в интересен казус - заявявайки публично през медиите конкретния си, макар и напълно очакван избор, по същество наруши изборното законодателство, забраняващо агитация в деня на вота.

"Аз споделих точно какво съм направил, точно както в един екзит пол. Споделих за кого съм гласувал и то като гражданин, а не като политик. Не казах "гласувайте". Не мисля, че това е агитация", отвърна той на журналистически въпрос дали не смята споменаването на конкретни имена за нарушение.

Кирил Петков не е бил само български гражданин, когато става министър

Кирил Петков не е бил само български гражданин, когато става министър

Конституционният съд с решение от днес, прието с 11 гласа