Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви готовност за изборите на 26 март.

"Органите на управление са готови за предстоящите избори", увери председателят на ЦИК Ивилина Алексиева по време на съвместен брифинг с Обществения съвет.

Проведена беше дискусия за организацията на изборите, на която са обсъдени въпросите, касаещи избирателните списъци, разяснителната кампания, повишаване на квалификацията на членовете на секционните комисии и др.

Всяка институция е показала какво е свършила и какво предстои.

ЦИК спира предизборния клип на ДОСТ

ЦИК спира предизборния клип на ДОСТ

Пишат актове на двамата, представляващи коалиция ДОСТ

Алексиева увери, че администрацията работи спокойно и професионално. Сроковете се спазват, изтъкна председателят на ЦИК.

"Тази среща беше и един поглед какво ни остава да правим до 26 март, но и един поглед отвъд - какво ще правим, след като приключат изборите", коментира Алексиева.

"От нас зависи да отидем информирани, а не уплашени на изборите", заяви на свой ред председателят на Обществения съвет към ЦИК Румяна Дечева.

От името на Обществения съвет тя коментира, че има все по-голямо взаимно разбиране между институциите и организираното гражданско общество. Дечева смята, че в обществото трябва да се създаде разбиране, че институциите работят.