Още не е взето решение дали задържаният кандидат-кмет на Дупница ще бъде заличен в кандидатската листа, или ще остане като номинация за градоначалник. Това уточни пред БНР председателят на Общинската избирателна комисия в Дупница Мария Чомакова.

Не е ясно и дали имунитетът му като кандидат-кмет остава в сила. Очаква се становище и на ЦИК.

Припомняме, вчера стана ясно, че независимият кандидат Методи Захаринов е осъден в Гърция на 6 години затвор за притежание и разпространение на фалшиви евробанкноти. Той беше оставен в ареста по решение на Окръжния съд в Кюстендил.

За ОИК-Дупница възникналият случай е пълна изненада, тъй като Захаринов попълнил декларация, че не е осъждан по българското законодателство. Присъдата му обаче е издадена от съда в Солун през 2014 г.

Кандидат-кмет за Дупница първо ще си излежи присъдата в Гърция
Обновена

Кандидат-кмет за Дупница първо ще си излежи присъдата в Гърция

Методи Захаринов е арестуван по сигнал в Шенген и издадена ЕЗА от гръцките власти

Чомакова обясни, че в комисията все още не е постъпило нищо, но увери, че когато това се случи, законът ще бъде приложен.

Възможно е защитата на Захаринов да обжалва наложения му вчера постоянен арест в определения 3-дневен срок, поради което трябва да се изчака.

В Дупница обаче недоумяват как осъденият Захаринов е бил оставен на работа като инспектор в Противопожарната служба в града и как службите не са го задържали, след като европейската заповед за арест е от май 2018 г.