"Доста срамно е ПП/ДБ да казват, че Атанас Атанасов се оттегля (като шеф на комисията за контрол на спецслужбите - бел.ред.), защото имал достойнство и изпълнявали поетите ангажименти по отношение на ГЕРБ. Те управляват с ГЕРБ, първо, и второ - председател на комисията остава Бойко Рашков, отново от ПП/ДБ. Лицемерието е факт".

Така Цончо Ганев от "Възраждане" коментира в кулоарите на Партийния дом драмата със законопроекта на ПП/ДБ за обединяване на службите за сигурност, в крайна сметка неподкрепен от ГЕРБ и ДПС. В крайна сметка се стигна и до оставката на Атанас Атанасов като шеф на комисията за контрол на службите.

Всичко, което наблюдаваме към момента, смята Ганев, е изпълнение на чутото в изтеклия запис на ПП - овладяване на службите.

"Целта на ПП/ДБ е да обединят, т.е. разбият сегашния служби, да премахнат досегашните директори и да сложат послушен техен, за да изпълнят плана си. Ние винаги сме казали, че нито сега е момента, нито това е начина, нито това правителство има легитимността да го прави", посочи още депутатът.

ИТН приветстваха ГЕРБ и ДПС, че се отказаха от идеята за сливане на службите

ИТН приветстваха ГЕРБ и ДПС, че се отказаха от идеята за сливане на службите

Сливане би предизвикало институционално неудобство не само в България, а и извън нея