Няма натиск от страна на прокуратурата и МВР.

Това заяви категорично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с репликите на бившия премиер Сергей Станишев след като му бяха повдигнати вчера обвинения.

Господин Станишев ако смята, че е управлявал „Плод и зеленчук", съм съгласен с него", иронично коментира Цветанов.

По думите му обаче, когато лично си получил документ с гриф „Класифицирана информация" и си го загубил, и не си дал смислено обяснение за това, трябва да понесеш отговорност.

Вътрешният министър изтъкна, че всички трябва да бъдат равни пред закона - от служителите в деловодството, където се съхраняват такива документи, до министър-председателите.

„Представите си колко е деморализиращо към всички служители, които имат допуск да работят с класифицирана информация, заяви Цветан Цветанов.

Той подчерта, че когато някой е станал премиер на страната и е заел най-висшата длъжност в държавата, и ако не е имал трудов стаж преди това, и трупа такъв като министър-председател, би трябвало поне да бъде запознат с порядките и когато са му дали допуск все пак трябва да е прочел инструкциите за предаване и съхранение на такива документи.