Няма никакво нарушение на Конституцията с опрощаването на дълговете на вероизповеданията. Това е поредната опорна точка на нашите политически опоненти. Това заяви пред журналисти в Благоевград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той призна, че се е изненадал как БСП са потърсили политически дивидент от темата с вероизповеданията. Явно просто не могат да избягат от себе си, заяви той и допълни, че социалистите търсели противопоставяне в обществото.

Когато ГЕРБ управлява, еврофондовете стигат до България и по този начин се реализират множество инфраструктурни проекти, подчерта Цветанов и увери, че могат да покажат конкретни резултати от своята работа. БСП били на другия полюс според него.

Борисов: Не сме се договаряли с ДПС за вероизповеданията

Борисов: Не сме се договаряли с ДПС за вероизповеданията

Държавата трябвало да плаща, за да няма намеса отвън

"Неслучайно те критикуват качеството на проектите, изпълнени по време на мандата на ГЕРБ. Това е защото те нямат с какво да се похвалят", тълкува той. По думите му желанието на БСП да настъпи политическа криза, за да дойдат на власт, не кореспондира с политически отговорното поведение.

"Управлението не е привилегия, а отговорност. БСП не могат да носят такава и провалиха много проекти", отсече Цветанов, напомняйки случая с АМ "Струма" при кабинета Орешарски". Председателят на ПГ на ГЕРБ не пропусна да изтъкне и заслугата на българското правителство за осигуряването на европейска перспектива за страните от Западните Балкани.

Вижте Северна Македония и колко по-близо е до членство в ЕС и НАТО, посочи той.

ГЕРБ и ДПС направиха поредната сделка, атакува Нинова

ГЕРБ и ДПС направиха поредната сделка, атакува Нинова

ДПС подкрепили ГЕРБ за ветото на Радев, ГЕРБ се съгласили да опростят дълговете на мюфтийството

По време на своето посещение в Благоевград Цветанов отчете значителното подобрение в средата за живот в града. Той разказа как по време на своите обиколки из страната всички граждани му споделят своите надежди националната програма за енергийна ефективност да продължи.

Нашата работа трябва да е насочена към това гласът на България в Европа да се чува както досега, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и даде пример с рекордния бюджет от 18 млрд. лева за България, който Европейският парламент одобри. Цветанов увери, че всички тези средства ще отидат в българските общини и ще подобрят средата на живот, от което ще се възползват и симпатизантите на БСП.

България се пребори за рекордни евросредства след 2020 г.

България се пребори за рекордни евросредства след 2020 г.

Това е най-високият бюджет от влизането ни в ЕС досега, горд е Новаков