"Не смятам, че българското общество днес е готово да приеме като алтернатива БСП и ДПС в едно алтернативно общество", това заяви Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Цветанов уточни, че в момента, в който е излязла новината за искания вот на недоверие от БСП е станала известна друга новина - според Евростат безработицата станала 6,1% , което е намаление от 7,2% само за една година.
"Смятам, че точно партия ГЕРБ е партията, която е успяла да води най-агресивната политика срещу корупцията", заяви Цветанов по повод темата на вота на недоверие.

Дариткова мисли за бюджета, не за министерския стол

Дариткова мисли за бюджета, не за министерския стол

Българската здравна система загуби от оставката на Петров

Все още няма обсъждано име за здравен министър, стана ясно от думите на Цветанов, който поясни, че медийните публикации също могат да се разглеждат като вариант.
По думите на Цветанов проф. Николай Петров е професионалист, консенсусен човек, но понякога при стойностните хора се появявало възможност да бъдат отстреляни.

Председателят на ПГ на ГЕРБ беше категоричен, че не знае дали проф. Петров наистина е извършил закононарушение, защото се говори за одитен доклад, възложен от служебния кабинет.

"Знаете че тогава много силна беше волята на тогавашния служебен кабинет да овладее държавата и да се търсят повече компромати, но не и да се правят политики." добави Цветанов.

Той припомни, че в този период в хазната има с 200 милиона лв по-малко приходи събрани, а сега има стабилно управление.

До две седмици ГЕРБ решават дали сменят здравния министър

До две седмици ГЕРБ решават дали сменят здравния министър

За Цветанов законът е спазен, а Горанов вярва на проф. Николай Петров

"Чух дори коментари, че някои от вицепремиерите на служебния кабинет са търсили точно подобни компромати или нещо, което да може действително да извадят като възможност Николай Петров да бъде шеф на ВМА. Мога да го приема това за някакъв сценарий, който е бил заложен по време на служебния кабинет, а доколкото чух вчера някой ми казваше, кулоарно, че един бивш вицепремиер е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането за вот на недоверие в сферата на здравеопазването и той е служебен вицепремиер, който в момента няма абсолютно никаква компетентност и е далеч от сферата на здравеопазването", сподели Цветанов.

Цветанов уточни, че тази информация му е казана и не знае дали е така.