Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е „наточил” да съди Радан Кънев. Новоизбраният шеф на вътрешната парламентарна комисия вече е разговарял с адвоката си Менко Менков.

Повод за това му изказване стана журналистически въпрос как Цветанов ще коментира намеците на тъмносиния лидер, че не е доволен от спирането на обществените поръчки от премиера Борисов и от намеците на Кънев за свързаност между Цветанов и Пеевски.

Цветанов заяви в кулоарите на парламента, че е готов да съди Радан Кънев, ако лидерът на ДСБ направи публично подобни коментари. Той призова телевизиите да излъчат тези думи на Кънев, за да се възползва и да заведе дело срещу него.

Явно вторият в ГЕРБ визира вчерашния постинг на тъмносиния лидер във фейсбук, където той казва: „Безспорно, при прекратяването на поредица обществени поръчки, свързани основно с кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов, премиерът върви по ръба на закона”.

„Няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми дава оценка за моите качества”, закани се Цветанов.

По темата за обществените поръчки той коментира още, че трябва да има достатъчно информация, за да не се правят внушения. Всички институции трябва да направят така, че всички процедури да са прозрачни, категоричен е Цветанов.

По темата за КТБ и внесения от ДПС законопроект, Цветанов посочи, че ГЕРБ ще дадат рамо за промените и очаква същата подкрепа от другите формации, за да излезе истината наяве.
Това е желанието на по-голямата част от обществото, аргументира се зам.-председателят на ГЕРБ. Трябва веднъж завинаги да прочетем цялата страница, категорично подчерта той.

По-късно - по време на брифинг в централата на ДСБ, Радан Кънев продължи темата.

"Ако господин Цветанов иска да води дела, е добре дошъл да води", заяви Кънев, като допълни, че е хубаво, когато човек няма чувство за хумор, да чете внимателно, защото иначе ставали недоразумения.

Кънев обаче не разясни дали коментарът му е бил шеговит.