Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов застана зад депутатката Ирена Коцева. Той е разговарял по нейния случай с останалите гербери.

Цялата парламентарна група стои твърдо зад Ирена Коцева, подчерта в кулоарите на парламента Цветан Цветанов. Колегите искали, преди да се произнесат за нейната оставка, да разговарят с нея, като своеобразното изслушване ще се проведе във вторник по време на извънредното заседание на парламента.

Парламентарната група е доста притеснена от начина, по който се интерпретира в публичното пространство един достоен човек и неговите качества, изтъкна Цветанов. По мнението му на Коцева се вменявала вина за недоказани неща и тя не е участвала в корупционни схеми.

„Не смятам че е редно”, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ. На разговор с него тя заявила готовност да хвърли оставка.

"Имаме невероятна парламентарна група", похвали хората си Цветанов.

Според него всеки един може да бъде омаскарен и не трябва всеки човек да излиза от парламента или от властта заради медийни публикации без доказана вина.

Иначе според Цветанов по тази логика трябвало да се реагира и на публикациите за скандала в здравеопазването с ваксините.

Ние не сме маскари. Ние работим честно и добре”, посочи самата Ирена Коцева.
Разчитам на това да се разбере истината, заяви народната представителка и сподели, че за нея е изключително труден момент.
Тя не е съгласна по този начин да се засяга семейството й: „Не приемам обвиненията, които вървят към мен и моето семейство.

Ирена Коцева потвърди, че е готова да подаде оставката си, ако се открият нарушения, „за които аз по някакъв повод съм лобирала или съм нарушила закона”.

"Нека преди това нещата да бъдат проверени", настоя обаче Коцева.

Столичният зам.-кмет по транспорта хвърли оставка

Столичният зам.-кмет по транспорта хвърли оставка

Заради създалото се напрежение

Тя казала при разговора с премиера Борисов, че ще подаде оставката си, за да не може никой да каже и една лоша дума за партията. Преди това обаче тя иска парламентарната група да се произнесе.

По-късно стана ясно, че минути преди 16.00 часа депутатката Ирена Коцева е депозирала оставката си в деловодството на Народното събрание.