Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов заедно с други членове на партията внесоха документите в Софийския градски съд за регистрация на партията. Към момента над 5 000 души са заявили желание за членство в "Републиканци за България", а в съда от партията внесоха 17 класьора.

Цветан Цветанов е убеден, че няма да има проблеми с регистрацията на партията и тя да участва на редовните или предсрочни парламентарни избори. Той е сигурен, че партията му ще бъде много по-приемливата в парламента и ще се стреми към нормалност, издигане на авторитета на българските институции и институционалното взаимодействие да бъде водещо.

Програмата пред "Републиканци за България" е влизането в парламента. След като приключат изборите, тогава ще започнат съответните разговори с останалите политически формации, но на предстоящите избори "Републиканци за България" влизат сами. Основните цели пред партията са съдебната реформа, образование и култура, малък и среден бизнес, електронно управление и сигурност.

"Републиканци за България" влизат сами в изборите

"Републиканци за България" влизат сами в изборите

Борисов направил ГЕРБ заложник на своето оцеляване

От "Републиканци за България" биха разговаряли за коалиция с всички партии, но на принципна основа. От всички Цветанов изключва ДПС.

На въпрос на News.bg на кое място Цветан Цветанов вижда партията си след изборите, той отбеляза, че вижда партията си на водещо място като един незаобиколим фактор и гарант за евроатлантическия път, който трябва да бъде защитаван. Политиците и политическите решения трябва да бъдат облечени в необходимата експертиза, подчерта Цветанов, който е убеден, че в следващия парламент партията му ще може да отстоява принципите си заедно с медиите прозрачно.

Според Цветан Цветанов, за да могат изборите да бъдат честни, трябва да има повече наблюдатели и чрез медиите, като на всички порочни практики в Изборния процес бъде давана гласност.

Цветанов очаква членове на ГЕРБ в партията си, хората искат оставка на Борисов

Цветанов очаква членове на ГЕРБ в партията си, хората искат оставка на Борисов

Според Джема Грозданова предсрочни избори са нужни

Когато имаме повишена избирателна активност, ще можем да противодействаме на порочните практики, които могат да опорочат изборния процес. Аз съм убеден, че трябва да преодолеем страха, защото това, което наблюдаваме в последните седмици и месециq е страх у хора да се присъединят или подкрепят дадена партия извън управляващото статукво, категоричен бе Цветанов.

Той отбеляза, че вече на места започнала да се демонстрира сила - заплахи за с уволнения или свалянето от екран на определени представители, които са се присъединили към "Републиканци за България". Бившият втори в ГЕРБ даде пример с Горан Благоев и предаването "Вяра и общество", на което той повече няма да бъде водещ.

Цветан Цветанов иска партията му "Републиканци за България" като отбор

Цветан Цветанов иска партията му "Републиканци за България" като отбор

Обединение за защита на единствения възможен път за развитие - евроатлантическият