Предстоят разговори при премиера Бойко Борисов, след която трябва да има действия по казуса ЕС - Русия. Това стана ясно от коментар на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента.

"България трябва да бъде солидарна с Великобритания и трябва да има и действия", посочи той. В правомощията на изпълнителната власт било да реши ще се отзовават ли дипломати.

БСП вика Борисов в парламента да докладва за Русия

БСП вика Борисов в парламента да докладва за Русия

Ситуацията е достатъчно тревожна, изтъкна Кристиан Вигенин

Той захапа президента Румен Радев, съветвайки го да прочете съответните текстове от Конституцията.

Иначе с министър-председателя имало добър конструктивен диалог. "Аз съм изразил моето мнение и фактите защо трябва да бъдем солидарни с европейското семейство", подчерта Цветанов. Иначе изтъкна колко отговорен е Бойко Борисов във вземането на важни държавни дела. "Дори и днес, доколкото знам, там също има казус, в който трябва да се взимат важни политически решения", изтъкна той.

Цветанов: Борисов иска факти, преди да реши за руските дипломати

Цветанов: Борисов иска факти, преди да реши за руските дипломати

Да уважаваме Турция и да защитаваме националните приоритети иска Цветанов

Попитан какво ще направи, ако Волен Сидеров оттегли подкрепата си от правителството, ако бъдат изгонени руските дипломати, Цветанов коментира, че уважава всяка различна теза и мнение. Всяка една от партиите в управлението можела да изразява своите тези.
С всички подразделения на Обединените патриоти Цветан Цветанов има добър диалог и дори една част подкрепяли европейска солидарност по казуса "Скрипал".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обаче отново бе категоричен по този въпрос. Той настоява още днес да свика Коалиционен съвет, за да се излъчи обща позиция. 
"България трябва да има балансирана политика. Тоест да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за солидарност, все едно става дума за някакъв природен катаклизъм. Имаме един неизяснен случай, имаме липса на доказателства за участието на Русия", заяви Сидеров.

Борисов за "Скрипал": Тези случаи не са това, което изглежда

Борисов за "Скрипал": Тези случаи не са това, което изглежда

Може да загинат хиляди, ако не се заловят виновните