Ако хората, поръчали и отровили бившия руски шпионин Сергей Скрипал, не бъдат заловени, могат да загинат хиляди. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Русия се бъзика: Еркюл Поаро трябва да разреши мистерията с отравянето на Скрипал

Русия се бъзика: Еркюл Поаро трябва да разреши мистерията с отравянето на Скрипал

Руското посолство във Великобритания взе на подбив британците

"Доста години съм се занимавал с криминални престъпления и обикновено тези случаи не са това, което изглежда", коментира премиерът изострените отношения между Лондон и Москва.

"Това вещество може да бъде пуснато в метро, във вентилационни инсталации, спортни зали - могат да загинат хиляди", обясни Борисов и добави, че ще апелира пред европейските лидери да се вложи всичко възможно за разкриването на виновниците за това престъпление. По думите на премиера виновниците трябва да понесат цялата строгост на международните правни актове.

Борисов: Разговорът Анкара-ЕС е належащ

Борисов: Разговорът Анкара-ЕС е належащ

Срещата във Варна ще нормализира отношенията на Съюза с Турсция

Борисов коментира и отношенията ЕС - Турция в навечерието на неофициалната среща на върха, която ще се проведе във Варна на 26 март, понеделник. Министър-председателят каза, че подготовката за провеждането на срещата върви с пълна сила. Всички очаквали много от държавата ни.

Борисов подчерта, че това е една от последните възможности ЕС и Турция да останат в диалог. "Всички имат надежди, че с диалог можем да постигнем съгласие. Аз съм си поставил една единствена цел - продължаването на споразумението за мигрантите", обясни той и подчерта, че разплащанията между ЕС и Турция по споразумението трябва да бъдат извършени.

Борисов изрази и очакване за положително развитие на отношенията между САЩ и ЕС по търговските въпроси.

Борисов: Всички знаем, че Турция няма да се присъедини към ЕС

Борисов: Всички знаем, че Турция няма да се присъедини към ЕС

С инфраструктура Борисов прави нещо добро от "барутния погреб" Балкани