Няма институция, която да е имунизирана от сигнали или злоупотреби. Това заяви председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов.

Във всички институции, където има съмнения, компетентните органи трябва да работят ефективно. Трябва само да подкрепяме институциите да си свършат своята работа, подчерта той.

Припомняме, по-рано сутринта президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че сигнали за корупция в ДАБЧ са пристигали и в президентската институция, но те са предавани по надлеждния ред.

Иначе Цветанов е убеден, че червените се опитвали да направят интрига с акцията в Агенцията за българите в чужбина. Недейте да смятате, че някой иска да прикрива действията на определени институции, които са допринесли или са създали условия за някакви корупционни схеми, каза той.

За исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов заместник-председателят на ГЕРБ каза, че лидерът на НФСБ винаги е искал да се удовлетворят исканията на майките.

Нов протест срещу Валери Симеонов

Нов протест срещу Валери Симеонов

Парламентът гледа закона за децата - инвалиди

За кворума Цветанов е убеден, че с дисциплиниращи мерки мнозинството ще се консолидира. За липсващите гербери имало сериозни причини. Снежана Дукова е тежко болна. На друг депутат е починал тъстът му. Иначе ще има извънредно заседание на парламента, обеща Цветанов.