Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов очаква с нетърпение дебата в пленарна зала по втория вот на недоверие към правителството Борисов 3.

Нетърпението си заяви лично Цветанов в ефира на Нова телевизия, като добави и оценката си - БСП са много далеч от истината.

БСП внесе втория вот на недоверие

БСП внесе втория вот на недоверие

Той е за сферата на сигурността и МВР

По думите на Цветанов именно БСП, вносителите на вота на недоверие, са тези, които са съсипали умишлено системата за сигурност. Според него левицата няма нито един аргумент по вота най-вече, защото не предлага нищо по-добро. Цветан Цветанов е убеден, че БСП не са алтернатива.

В момента 90% от бюджета за сигурност отива във фонд Работна заплата, обяви Цветанов и посочи, че именно по време на управлението на ГЕРБ повече са назначените нови полицаи, отколкото тези, които са напуснали системата.

Като цяло обаче вотът на недоверие е регулярен, според Цветанов и той е спокоен. Очаква и следващ вот на недоверие - преди местните избори. Очакванията си каква ще бъде темата му, Цветанов не сподели. Той припомни и че много от тежките криминални престъпления, включително убийства, извършени по времето на управление на левицата, също са останали неразкрити.

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

Ако изкарат нещо реално, може да преосмислим решението си, заяви Марешки

На въпрос за напрежение в коалиционното правителство заради недоразуменията между вицепремиера Валери Симеонов и министрите Ангелкова и Нанков, Цветанов коментира, че във всяко едно коалиционно правителство има напрежения и това е нормално, на параметрите на управление ясно са разписани в коалиционното споразумение. Важно е да се води диалог, заяви Цветанов и посочи, че се намира в непрекъсната връзка и с Симеонов, и със Волен Сидеров. Дори и вчера той е говорил с тях. По думите на Цветанов всяка една законова процедура е спазена, включително и на Министерски съвет.

Премиерът прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Премиерът прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Скъпа командировка е причината за подадената оставка на заместника на Бисер Петков

Цветан Цветанов коментира и оставката на Росица Димитрова, зам.-министър в МТСП, подадена вчера след като избухна скандала със скъпия билет за командировъчен полет до Ню Йорк. Според Цветанов Димитрова трябва да бъде запазена като кадър, тъй като е изключително добър специалист с голям опит. Цветан Цветанов оправдава купуването на скъпия билет бизнес класа с необходимостта и последния момент, в който е заявено пътуването. Според него при такива срокове често има само бизнес класа пътуване. Командировъчното е подписано от министър Бисер Петков, тъй като е преценено, че в този момент /напрежението между правителството и протестиращите родители на деца с увреждания/ е по-добре самият той да не пътува.

Цветанов обясни и че към момента бюджета създава ограничения да се изпълнят исканията на родителите, но наличните пари са факт. Трябва обаче да се отчита, че при ръста на икономиката в държавата, се отделят непрекъснато повече средства за социалния сектор.

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Очаква оставката на Росица Димитрова да бъде върната

Търси се диалог, увери Цветан Цветанов и припомни, че от месеци наред се водят разговори именно с протестиращите родители, а в МТСП се работи непрекъснато по новия закон, като в работната група има включени и четирима представители на недоволните. Трябва да имаме политики с устойчивост и прогнозируемост, заяви Цветанов и обясни, че при недостатъчен бюджет се търси солидарност при разпределението му.

Майките втрещени от оставката и връщането на социалния министър

Майките втрещени от оставката и връщането на социалния министър

Увреждането не е политическо...