В днешно време политическите опоненти на ГЕРБ много умело се възползват от силата на фалшивите новини.

"Единствената цел на БСП е да дестабилизират страната и да поемат властта и това е причината толкова усилено да лансират фалшиви новини." Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред над 250 младежи от цялата страна по време на 11-ия летен университет на Младежи ГЕРБ, който тази година се провежда под мотото "Само истината, не на фалшивите новини".

Според Цветанов причината за афинитета на опозицията към фалшивите новини се дължи на тяхната неспособност да предложат алтернативна визия.

ГЕРБ се сблъскали с феномена през 2016 г. и все още не били подготвени.
"Случи се точно по време на кампанията за президентските избори. След нея направихме съответните анализи и за изборите през 2017 г. всички структури на ГЕРБ в страната бяха ангажирани да запознаят хората с реалните обстоятелства и да опровергаят лъжите", посочи той.

Мария Габриел: Образованието е ключово в борбата с фалшивите новини

Мария Габриел: Образованието е ключово в борбата с фалшивите новини

ЕК с мерки да се спрат рекламите към сайтовете, разпространяващи фейк

В този контекст Цветанов коментира предстоящите през пролетта на 2019 година избори за европарламент. По думите му тези избори в никакъв случай не бива да бъдат подценявани, защото те ще очертаят реалната перспектива за Европа.