Цветан Цветанов тръгна по пътя на анти ГЕРБ реториката за печелене на политически дивиденти и не ГЕРБ работи в полза на ДПС, а той. Това заяви в отговор на твърденията на Цветан Цветанов в студиото на БиТиВи председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя не можа да скрие разочарованието си и емоцията си, докато коментираше действията и думите на своя бивш колега, който и наследи начело на парламентарната група.

По думите на Дариткова Цветанов разколебава електората на ГЕРБ и втвърдява електората на ДПС. "Това е некоректно", посочи депутатът. Тя обясни, че когато ГЕРБ работят с движението това е по точно определени теми - евроинтеграцията, и никога не са го криели.

"Цветанов беше вторият човек в партията и председател на ПГ на ГЕРБ. Той имаше всички възможности да определя посоката на партийното поведение и в тази си роля разполагаше с огромна власт. Това, което виждам сега, е само повод за разочарование", допълни Дариткова.

Според Дариткова ГЕРБ е консолидиран и готов за парламентарните избори и няма опасност Цветанов да разбие партийните структури. Евентуално партньорство в бъдещ раздробен парламент, Дариткова вижда отново в сътрудничество с Обединените патриоти.

По думите ѝ списъците с избиратели трябва да бъдат верифицирани. "Затова сме предвидили тези заявления за гласуване по механизъм, който гарантира участието на карантинираните, да бъдат проверявани от РЗИ, защото те имат достъп до портала, който описва всички случаи на коронавирус в момента. Карантинираните ще бъдат изваждани от основния списък. Затова са необходими три дни и този срок няма как да бъде избегнат.

По темата за разрешаването на предизборни сбирки на закрито, каквото предложение вчера бе гласувано в правната комисия, Дариткова се изказа относително скептично, като обаче заяви, че предстоят обсъждания в пленарна зала.