"БСП трябва да се притесняват, защото те трябва да разглеждат президента Радев, като политически опонент. Ще дойде момент, в който той ще се разграничи от тях, той ще забрави много бързо за тези, които го номинираха и избраха", коментита пред НоваТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обясни, че "към настоящия момент са координирани действията между лидера на БСП Корнелия Нинова, БСП и президента Румен Радев. Президентът показа много пъти, че е президент на БСП, а не на българските граждани"

Цветанов определя като популизъм твърдението на Нинова, че е следена от униформени, а Борисов дори и да отсъства от Народното събрание, винаги идва, когато се налага да присъства.

Нинова се оплаква от полицейски тормоз

Нинова се оплаква от полицейски тормоз

Иска обяснение от премиера Бойко Борисов

"Държавата полага максимални усилия на всякакви политически форуми, свързани с институции, които имат пряко отношение към изпълнението на ангажимента ни за покриване на критериите за Шенген. Има надежда до края на мандата на Европейската комисия, България да се присъедини към Шенген по въздух", коментира Цветанов.

"С Обединени патриоти и с народни представители от други парламентарни групи подкрепяме законодателство, което е и в интерес на обществото и държавата. Що се касае до управленската програма - нямаме никакво разминаване с колегите от Обединени патриоти, гласуваме заедно с тях", обясни Цветанов и допълни, че не няма притеснения за стабилността на коалицията.

Нинова обвини управляващите, че живеят в паралелен свят

Нинова обвини управляващите, че живеят в паралелен свят

Оставката на Валери Симеонов няма да реши нищо, категорична е тя

Цветанов не се притеснява за имотната проверка на финансовия министър Горанов. "Всяка една информация, която постъпва относно публични личности, които са в държавното управление, законодателната дейност, президентската институция и съдебната система, има институции, които трябва да направят съответни проверки, за да може да се покаже истината за тези сигнали."

Той обясни, че е по-коректно да се изчакат проверките преди да се коментира. Чест прави на българските институции, че независимо от позицията, те веднага започват проверки. В обратната ситуация щеше да се каже, че има чадър над определени личности", добави Цветан Цветанов.

Горанов живее в апартамент на кръстника си, не на Домусчиев

Горанов живее в апартамент на кръстника си, не на Домусчиев

Домът от 180 кв. м му е предоставен за ползване през 2012 г., за това не плащал наем