Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че словесните престрелки между него и президента Георги Първанов не са полезни за институциите.

Повод за нападките стана изказването на министър Цветан Цветанов от преди дни, че зад създаването на партия ЛИДЕР стои държавният глава Георги Първанов и лидерът на ДПС Ахмед Доган.

От своя страна Георги Първанов препоръча на Цветан Цветанов да събира информация за босовете на организираната престъпност.

"Нека аз да не бъда човекът, който коментира какво говори президентът. Имаше достатъчно тълкования и в публичното пространство, говорения за лица и хора, които са финансирали и спонсорирали, както неговата кампания, така и БСП", подчерта Цветанов, цитиран от БНР.

"Не бих искал да влизам в словесен двубой, защото това е не добро и не здравословно за българските институции", коментира вътрешният министър.

„Не смятам, че това трябва да продължава, което го наблюдаваме в рамките на няколко седмици и то инициирано лично от президента.
Не смятам, че президентът трябва да прави такава кампания, такава политика и смятам, че трябва да върви за консолидирането на институциите," подчерта Цветанов.