Сигнал за въздушна атака обхвана цялата територия на Украйна.

Руските войски отново издигнаха в небето стратегическите бомбардировачи Ту-95МС. Регистрирани са изстрелвания на крилати ракети в нощта срещу четвъртък.

"Крилатите ракети Х-101 са изстреляни от самолет Ту-95 в района на Енгелс", съобщи ВВС на Въоръжените сили на Украйна, цитирано от УНИАН.

Данните все още се актуализират. 

Поредица от експлозии са били чути в района на Хмелницки след 3 часа тази сутрин, съобщава Suspilne.

Актуализирано 04:33: Руски ракети летят в посока Староконстантинов, Хмелницка област, съобщиха от ВВС на украинските въоръжени сили.

Вражески ракети са открити в района на Виница, насочващи се на запад.

Харков под нощна руска атака

Харков под нощна руска атака

След като стана ясно, че загиналите при ударите срещу хипермаркета са 19

Група ракети е открита в района на Киев. Посоката е югозапад. Друга ракета е открита в района на Полтава, насочена към Полтава.

Припомняме, че по-рано беше съобщено, че руските сили са атакували района на Харков.

Според началника на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов руснаците са нанесли най-малко пет удара в района на града. Част - в населените места на Харковска област.

В същото време ръководителят на Малоданиловската община Александър Гололобов съобщи, че руснаците са стреляли по територията на общината.

"Обстрел на общността. 5 експлозии. Внимавайте", написа той.

Атакувана е критичната инфраструктура на един от районите на Харков. Това съобщи кметът на града Игор Терехов. Информацията за пострадалите се изяснява.

Идентифицирани са 19-те жертви на удара срещу хипермаркет в Харков

Идентифицирани са 19-те жертви на удара срещу хипермаркет в Харков

Киев спира издирването

На 25 май руските окупационни войски удариха с авиобомби УМПБ Д-30 хипермаркет "Епицентър". По време на нападението в обекта са били около 200 души.

На 29 май стана известно, че работата по издирването на пепелта на "Епицентъра" е приключила. 19 са загиналите и полицията е идентифицирала всички жертви.

Известно е, че самоличността на някои от жертвите трябваше да бъде установена с помощта на ДНК тестове. 16 роднини на изчезналите са се свързали с полицията и са предоставили биологични проби.

В резултат на атаки срещу обикновен хипермаркет в Харков бяха убити 12 мъже и 7 жени. Сред жертвите има 17-годишно момче и 12-годишно момиче. Повече от 50 души са ранени.

Най-малко 80 деца са пострадали от руски мини в Украйна

Най-малко 80 деца са пострадали от руски мини в Украйна

Над 670 са пострадали от мини и други взривоопасни предмети