Протест срещу газовата политика на служебния кабинет се провежда в триъгълника на властта в столицата София, съобщава Нова телевизия. Той е организиран от Демократична България. От партията са против това да се стига до нови споразумения с "Газпром" за доставки на газ.

"Демократична България" с тревога следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на "Газпром", обясняват от партията.

ДБ изрази твърда позиция, че няма да допусне връщането на България под ботуша на Кремъл. От партията са на мнение, че действията на служебния кабинет ще заличат постиженията на страната по пътя на енергийната независимост.

На протеста ексдепутатът от "Демократична България" Мартин Димитров обвини ГЕРБ, че са бавили газовата връзка с Гърция.

"И така 12 години, а сега при първата възможност служебният кабинет и те тръгват да бавят, а уж им било приоритет", обяви той пред множеството и се зарече, че този път номерът им няма да мине, както и намерението им за сближаване с Москва и Путин.

В триъгълника на властта се провежда и втори протест, насочен срещу смяната на 25 областни управители.

Кирил Петков: След една крачка напред - две назад по всички линии

Кирил Петков: След една крачка напред - две назад по всички линии

Петков пита за рокадата в НАП без да уточнява за миналото на Румен Спецов