Лидерът на БСП Михаил Миков намира за справедлив протеста на джипитата. Пред БиТиВи той заяви, че премиерът Бойко Борисов е пряко отговорен за случващото се в здравеопазването. Социалистът обясни, че Борисов е отговорен, защото продължава да държи Москов на поста здравен министър.

„Ние подкрепяме министърът да си събере чуковете – като не си ги събере той, Борисов ще си събира чуковете сам”, категоричен е Михаил Миков.

Припомняме, че личните лекари във Велико Търново, Кюстендил, Разград и Ямбол започнаха протести. Към тях утре ще се присъединят лекарите от Перник, Пазарджик, Ловеч, Сливен, Смолян.

Москов обвини „неизвестни, анонимни индивиди” за неразборията с джипитата

Москов обвини „неизвестни, анонимни индивиди” за неразборията с джипитата

Самият той не разбира защо са недоволни джипитата

Миков призна, че справедливият протест удря върху пациентите. Той попита какво би довело от отстраняването на министъра на здравеопазването от кабинета. След това предположи: „Да заколи човек на „Света Неделя” ли, че да си тръгне?”.

Михаил Миков коментира, че ще бъде искан вот на недоверие срещу цялостната политика на правителството.

Според червения лидер се готвела промяна, с която в болниците щели да се искат повече пари от пациентите. Те щели да плащат за избор на лекар, на санитари, на сестри. Миков припомни случая с ваксините, за който Москов отрича. Така и сега щял да отрича, но щяло да се окаже вярно накрая.

Михаил Миков не изключва партията му да се присъедини към ДПС за вот на недоверие в сектор „Външна политика”. Депесарите се разгневиха заради изказване на първия ни дипломат, че епохата на мултикултуризма е приключила. Освен това с помощта на Митов отношенията ни с Русия били на безпрецедентно ниско ниво.

Миков не си спести критиките и към МВР шефката Румяна Бъчварова. По думите му тя била икономисала 65 млн. лева с „цената на пълна демотивация и разбиване на системата” в сигурността.