Трудно е да говоря за печалба от коалицията "Обединени патриоти", но хората в патриотичното пространство припознаха ВМРО като фактора в това пространство. Това заяви председателят на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов пред БНТ по повод решението на войводите да се явят самостоятелно на парламентарните избори на 4 април.

Ангелов обясни, че винаги, когато една партия участва в управлението, трупа негативи, но интересното е, че ВМРО е единствената партия, която, участвайки за първи път в управление и поемайки ангажименти, ги изпълнява. Доверието към нас не пада надолу, а точно обратното, доволен е Юлиан Ангелов.

ВМРО запазва стабилно положение сред българското общество и хората разпознават партията като такава, която спазва обещанията си.

Юлиан Ангелов никога не е видял съпротива от страна на Волен Сидеров и "Атака" за решенията на правителството.

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...

Той е на мнение, че не е имало лидерска битка кой да бъде председател на коалицията "Обединени патриоти", но никога не е имало разминаване или съревнование при решаването на проблемите. "За нас е важно нещата, които сме поели като ангажимент, да ги изпълним и ги изпълнихме."

Не е текло гладко управлението между коалиционните партньори в това управление, а напротив - виждали сте в парламента, когато нещата, които сме смятали за грешни, не сме ги подкрепяли и решенията не са минавали", категоричен бе Ангелов.

На въпрос дали ще има нова коалиция с ГЕРБ или с друга партия, Ангелов отговори, че първо за ВМРО е важно да се види кои ще бъдат субектите в следващия парламент. За партията е важно да не се допускат антибългарски партии като ДПС да влизат в управлението на страната. Ние по никакъв начин няма да работим с такива партии, увери Ангелов.

Каракачанов: Решението да се явим сами на вота не е развод с НФСБ, а естествен процес

Каракачанов: Решението да се явим сами на вота не е развод с НФСБ, а естествен процес

Такова е желанието на над 75% на членовете на ВМРО

Другото важно нещо за ВМРО е партиите да намират консенсус по отделни важни неща, като например защита на националните интереси и темата "Македония".

Все още текат номинации в цялата страна с предложения и ВМРО залагат в листите си за парламентарните избори на "местни, свестни и известни хора". ВМРО доказа, че може да се яви самостоятелно на избори и да направи добри резултати, убеден е още Юлиан Ангелов.

Валери Симеонов изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на вота

Валери Симеонов изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на вота

Те са готови да преговарят с всички партии с изключение на ДПС и БСП