Нямам информация и се пазя от информация. Така пред БиТиВи министърът на околната среда Юлиян Попов коментира ротацията. МОСВ има висока оценка за работата.

Ако не е министър, ще се отдаде на каузата за екологично възстановяване на Перловската река. Много законодателни инициативи не е успял да завърши. Най-хубавото на това, което е постигнало правителството, по думите му е, че е станало скучно на хората. Няма никакви реални скандали, доволен е Попов.

МОСВ заръча на общините да почистят замърсените реки

МОСВ заръча на общините да почистят замърсените реки

В противен случай кметовете ще бъдат глобени

Според него има доста несвършено в страната. ЕК започва наказателна процедура срещу нас за неприлагане на принципа "замърсителя плаща".

Но Попов е уверен, че ще избегнем санкции. Общините са притеснени, че ще се увеличат нерегламентираните сметище и трябва да се наложи сериозен контрол. Ще има сътресение, призна екоминистърът. Секторът е доста криминализиран, отчете още той. След около 2 години ще заработи депозитната система за връщане на бутилки. Работим много усилено, сподели Юлиян Попов.

МОСВ иска всеобхватна нормативна уредба за ограничаване на неприятни миризми

МОСВ иска всеобхватна нормативна уредба за ограничаване на неприятни миризми

Проблемът с изпускането на неприятни миризми от промишлените инсталации е комплексен

В България дишаме по-чист въздух в последните години, по мнението му. Не знаем какво искаме от Витоша, каза той за проблемите на планината. С МЗХ и кмета на София е сформирана бойна група, както се изрази, за да се намерим решение за развитие на Витоша.