Всичко може да се случи. Преговорите не са финализирани и не всичко е договорено. Това заяви пред БНТ Владислав Панев от ПП-ДБ. По думите му нормално е да има трусове при преговорите, но България има нужда от стабилно правителство. Нивото на доверие в коалицията не е голямо, иначе отдавна преговорите да са приключили, призна Владислав Панев.

Представителят на Зелените в коалицията ДБ, не мисли, че Тодор Тагарев е препъникамък за правителството, а и военният министър бил символ на правителството. Също така няма друг ход освен Асен Василев да е министър на финансите. Не трябва да се сменя играч в края на мача, по мнението на Владислав Панев.

В здравеопазването има много течове и натиск, затова и Христо Хинков не иска да поднови мандата си, обясни депутатът. Припомняме, че още в края на миналата година Хинков обяви, че няма да остане на поста си, включително и заради това, че не усеща подкрепа от парламентарната група.

Разминаването в тайминга или кой бърза и кой се бави

Разминаването в тайминга или кой бърза и кой се бави

Надцакването между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ идва по линията на поемането на отговорност за евентуални предсрочни избори

Малко е вероятно, ако Мария Габриел предложи кабинет, той да не бъде подкрепен в зала. Но Владислав Панев не изключи Мария Габриел да се възползва от 7-дневния срок, който й дава Конституцията, за допълнителни преговори за съставяне на правителство. Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в петък от другия край на България, Поморие, че ако Габриел не се представи при връчването на мандата с изпълнен такъв, се отива на избори.

Панев открои като важни въпросите за съдебната система, а и българската енергетика е в сериозна криза. Има много проспани реформи, посочи Владислав Панев.

Властта няма да се съобрази с препоръките на МВФ за данъчната политика.