Очевидно в петък, когато трябваше да се връчи мандата, сглобката не е била готова с имената. Тази позиция изрази Евелина Славкова, социолог пред БиТиВи.

Не трябва да се изключва възможността за предсрочни избори, според нея. Без санкция на Борисов няма как да има кабинет, смята Славкова. Не се чува какви политики ще се правят, а се говори за разпределение на постове. Липсва разговорът на къде ще върви държавата, подчерта Славкова.

Борисов има думата в преговорите, според нея. Трудно ще бъде ДПС да бъде изолирано. Славкова е с усещане, че ще има ротация, но картата на изборите остава.

"Галъп": ГЕРБ взима 6% предимство пред ПП-ДБ при избори сега

"Галъп": ГЕРБ взима 6% предимство пред ПП-ДБ при избори сега

Доверието в президентството е най-високо

Въпросът е кой какви интереси има от избори. Сибина Григорова, журналист, смята, че сглобката е далеч от управление. Борбата е властта да отговаря на тежестта на партиите, според нея. Въпросът е  до къде ще отстъпят от ГЕРБ, смята тя.

Трябва да има ясни ангажименти за политики, допълни Григорова. Изоставаме в цели сектори, по думите й. Краткосрочното мислене вреди на всички сектори. Никой не се съмнява, по мнението й, в ролята на Бойко Борисов в преговорния процес. В момента ГЕРБ бият по процедури, изтъкна журналистът.

Борисов: В понеделник или изпълнен мандат, или избори

Борисов: В понеделник или изпълнен мандат, или избори

ГЕРБ няма да водят никакви допълнителни преговори