В България има симпатии към Русия и евроскептицизъм. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV. Това не е чуждо и на други страни от ЕС, обясни обаче той. 

"Проруска доза симпатия има, особено в някои от партиите, но неведнъж всеки от лидерите - и като политически партии, и до голяма степен като действие, не е давал поводи да се съмняваме в проевропейската ориентация на страната", увери той. Споредд него евроскептичните настроения не са феномен. Това било срещано явление в източноевропейските държави.

Няма предпоставка за предсрочни избори, категоричен е Дончев.

Дончев обаче вижда остра реторика. Той е категоричен, че не трябва да има война между институциите. Противоречията се решавали прозрачно, обясни вицепремиерът.

"Ако ме питате дали има известна доза полифония в управлението, безспорно има - различни партии, различни виждания и това не е нищо необичайно, когато говорим за коалиционно управление", коментира Дончев. Той посочи, че управленческата конструкция не е лесна и в нея трябва да се правят компромиси.

България е длъжник на хората с увреждания. Така вицепремиерът коментира многобройните протести пред Министерски съвет.

Относно ареста на кмета на кв. "Младост" Десислава Иванчева, Томислав Дончев изтъкна, че е против телевизионното и фейсбук правосъдие. Съдът да реши кой крив, кой прав, иска вицепремиерът. Все пак случаят с кметицата е безпрецедентен според Дончев.

За намерените археологически находки по време на стоежа на АМ "Струма", Дончев обясни, че възможно решение е изграждането на естакада. По думите му изменение на трасето би било много трудно, бавно и скъпо.

Нанков: Парите за ремонт на пътища не стигат
Обновена

Нанков: Парите за ремонт на пътища не стигат

Без тол системата сме обречени