Целта на предложението за субсидия от 1 лев е опозицията да бъде унищожена преди местните избори. Това заяви след срещата с ДПС червеният депутат Драгомир Стойнев пред медиите в парламента.

По думите му хубаво е да има диалог, за да се разбере кой на каква позиция е.

Той е убеден, че управляващите няма да отстъпят от намерението си. Идеята е още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1 юли да бъде одобрен, така че опозицията преди местните избори да не може да получи това финансиране, което е залегнало в нейния личен бюджет, притеснен е Стойнев.

Левите отново настояха за диалог. Нека не се бърза, настоя социалистът. Прокрадва се идеята "дайте да смачкаме опозицията за местните избори, ако може да ги ликвидираме, а след това към края на годината отново да върнем дебата и да върнем субсидията, защото сме видели, че сгрешихме, обясни Драгомир Стойнев очакванията на левицата.

Социалистите разочаровани от придатъка на ГЕРБ - ОП

Социалистите разочаровани от придатъка на ГЕРБ - ОП

Според Драгомир Стойнев те нямали собствена воля

Припомняме, че по-рано днес БСП трябваше да проведе дискусия за партийните субсидии с Обединените патриоти. Представителите на патротите обаче не се явиха в Народното събрание. В отсъстието им те видяха принизяване на парламентарната пред изпълнителната власт.

В петък пък БСП поканиха ръководствата на групите на ГЕРБ, ОП и ДПС в парламента за разговори, свързани с предстоящата промяна в размера на годишната държавна субсидия за политическите партии.

От ГЕРБ обаче заявиха, че нямало за какво да приказват със социалистите за субсидиите.

ДПС предлага да падне таванът за дарения на партиите

ДПС предлага да падне таванът за дарения на партиите

По думите на Йордан Цонев те винаги са настоявали за обществено финансиране на партиите