Компромисите, които ще бъдат необходими, ще бъдат направени, а в листите на "Има такъв народ" ще има и нови лица. Това заяви в студиото на БНТ Виктория Василева, главен секретар на партията на Слави Трифонов. Днес изтича крайният срок за номинации.

"Продължаваме да настояваме, че е важна политиката. Ако зад нас стояха олигархични интереси - щеше да има правителство", допълни Виктория Василева. Според нея вече ще е опасно да няма правителство, тъй като има тежки проблеми, които се нуждаят от редовен кабинет.

За ИТН е логично да са партньори с ДБ и "Продължаваме промяната" в следващия парламент
Обновена

За ИТН е логично да са партньори с ДБ и "Продължаваме промяната" в следващия парламент

Партията се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Василева потвърди червената линия, посочена вчера и от Тошко Йорданов при регистрацията на партията в ЦИК, че разговор с ГЕРБ и ДПС не би могло да има. "Няма как да имаме допирни точки. Очевидно от наша страна има желание за диалог извън тези две партии, ние сме открити", увери Василева, но и постави като въпросителна взаимодействието и с най-новата партия - "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Намирам прилики и разлики между Петков и Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод - за разлика от арт инсталацията на Кристо, където знаем какво представлява сградата, която той опакова, при новата коалиция засега виждаме само опаковката". Василева обясни, че засега не се вижда съдържанието на тази нова формация. "Нека видим техните приоритети, за да видим по кои можем да видим диалог", посочи тя.

Виктория Василева отклони темата "Петър Илиев", депутат и юридически съветник на ИТН, за когото вчера от Етичната комисия на СУ излязоха със становище, че в труда му има плагиатство. "Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата, защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи."

ИТН пита: Защо точно сега излиза решението на СУ за Петър Илиев

ИТН пита: Защо точно сега излиза решението на СУ за Петър Илиев

Да го оставим на спокойствие, призовават от партията

Припомняме, във втория проектокабинет на "Има такъв народ" Илиев първо неофициално беше спряган за премиер, но беше предложен за силов виципремиер и вътрешен министър.