Лидерът на БСП Корнелия Нинова е недоволна от работата на парламента. Депутатите работят твърде малкоПравителството на Бойко Борисов няма законодателна програма, изтъкна тя от трибуната на народното събрание.

Само шест законопроекта се внесени в деловодството на законодателния орган. Четири са на червените, каза соцлидерът.

Нинова определи началото на кабинета "Борисов 3" като фал старт. Нищо от предизборните обещания на герберите не се случи, стана ясно от думите й. Ние не спечелихме изборите, но ви дадохме законодателна програма, каза соцлидерът.

Тя призова мнозинството да работи по законите на червените. Корнелия Нинова критикува заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, който явно станал министър, защото целувал ръката на Борисов.

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Той обяви решението си на извънреден брифинг в Министерски съвет

Лидерът на БСП продължи с критиките към кадрите на правителството и посочи хитлеристкия поздрав на злополучния заместник-министър на патриотите Павел Тенев и самия Валери Симеонов. Ние искаме оставката на Валери Симеонов, настоя Корнелия Нинова.

Валери Симеонов няма място в правителството, отсече червеният Симов

Валери Симеонов няма място в правителството, отсече червеният Симов

Тепърва БСП ще решават дали му искат оставката

Според нея, Бойко Борисов носи отговорността за тези скандални назначения. Соцлидерката изтъкна протестите в различни сектори, които започнаха от първите дни на кабинета "Борисов-3".

Антон Тодоров от ГЕРБ реагира веднага на червените критики. Това е партия, която достига висоти в наглостта си, а лидерът й - Корнелия Нинова, пее ария на позора, заяви Тодоров.

БСП е партия със сбъркано име, каза той. Това е небългарска социалистическа партия и наследник на БКП. Социалистите са наследници на партията, която избила наследниците на баба Тонка и избила хора, така, както "и турците не са ги клали".

На тези думи червените депутати се възмутиха и напуснаха пленарна зала. А боркинята срещу корупцията, както Тодоров нарече Нинова, не трябва да е в парламента сега. "Тя отдавна трябваше да е на място хладно, на място тъмно", поетично посочи герберът.

Жертви сме на лов на вещици, няма да се оттегля, обяви Валери Симеонов

Жертви сме на лов на вещици, няма да се оттегля, обяви Валери Симеонов

Всичко това е политическо оклеветяване

Червените трябва да се извинят за престъпленията на комунизма и за престъпленията на 28-годишния преход, призова депутатът от ГЕРБ. Антон Тодоров посочи, че червените цинично отсъстват от зала, за да чуят истината. Десните пътища Господ наглежда, а левите пътища са боклук, констатира той.

Таско Ерменков от БСП се върна в зала, за да обвини Цвета Караянчева в двоен аршин, за това че позволила на Антон Тодоров да говори. Ерменков нарече Тодоров "политически травестит". Виж преди всичко себе си и своите роднини, които са престъпници, обърна се към него Ерменков, според когото герберът се обръщал като палачинка на тиган.

Част от червените депутати също се върнаха в зала в защита на своята лидерка. Антон Кутев попита колко от народните избраници на ГЕРБ са били членове на БКП.

Моля ви бъдете коректни, скара се Цветан Цветанов на социалистите. Бъдете градивни, искате постоянно да рушите доверието в българския парламент, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ.

Лидерът на Атака Волен Сидеров призова за помирение. Няма нужда от разделение на комунисти и антикомунисти. Да покажем, че искаме нещо да върви напред, настоя националистът. Престъпления винаги е имало в българската политика, констатира Сидеров.

Той защити хитлеристкия скандал около патриотите. Бяхме показани като хитлеристи, нацисти и граф Дракула, недоволен е Сидеров. С тази атака се цели да се обърне общественото мнение срещу Обединените патриоти, каза атакистът и "захапа" Корнелия Нинова за участието й в приватизационния процес по време на прехода.

Правителството започва да прави някакви неща, каза Сидеров. Именно заради това било недоволството на лявата опозиция. Политиката е жестоко занимание, констатира още лидерът на Атака. Валери Симеонов е деен човек, иска да направи нещо, подчерта Сидеров. Критикувайте по това, което вършим, поиска патриотът.