Не знам защо се чувствам празнично. Силно се надявам и вие така да се чувствате. С тези думи служебният премиер Герджиков започна последното заседание на кабинета.

Герджиков видя и усмивки по лицата на колегите си.

Той допълни, че последното заседание ще бъде пространно, но така ще успеят да приключат до утре.

Припомняме, че още преди десетина дни служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че с нетърпение очаква момента, когато ще предаде властта на следващия премиер. Вчера в отчета си пред медиите Герджиков отново заяви, че приема оценка за работата на кабинета Добър (4), но по четирибалната система.

Герджиков се похвали и с намалена безработица и престъпления, и с купени ваксини

Герджиков се похвали и с намалена безработица и престъпления, и с купени ваксини

Нямало принципна разлика между служебно и редовно правителство

В дневния ред на заседанието на парламента днес е искането на ГЕРБ за изслушване на служебния министър на отбраната Стефан Янев и на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов за защита националната сигурност, осигуряване охраната на държавната граница, кадровата политика, както и ресурсното осигуряване на двете ведомства.

Министрите ще и разгледат проект на постановление за допълнение на тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията.

Очаква се кабинетът да одобри допълнителни трансфери за купуване на учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училищата за 2017 г.