Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов сдобрява дългогодишните врагове Волен Сидеров и Валери Симеонов, научи News.bg.

Патриотът е успял да събере по обед на среща двамата лидери в опит трите патриотични формации да се сближат. Новината потвърди в парламента и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той сподели, че най-вероятно това ще е първата среща от поредицата такива. По думите му тримата лидери са разговаряли по общи теми, но нищо конкретно за съвместно участие на президентския вот.

Това е първи разговор между Сидеров и Симеонов от 7 години, както сподели лидерът на НФСБ. Инициатор на срещата е Красимир Каракачанов.

Припомняме, преди време стана ясно, че Атака са дали на НФСБ предложение за общи действия на предстоящия президентски вот, които да продължат и за следващите парламентарни избори.

Видели сме се, седнали сме, разменили сме няколко приказки, това е, лаконичен бе Симеонов. На въпрос дали е намерил допирни точки с Волен Сидеров, той отговори: „Не съм го захапал за врата. Макар че като кажа нещо такова и става нещо с човека. Не желая на никой лошо да причиня”, пошегува се той, визирайки същия си коментар по адрес на Полина Карастоянова, която бе изхвърлена от комисиите в парламента, а тя в последствие напусна групата на ПФ.

Разбрахме се да не говорим за миналото, защото тогава няма да се разберем, разказа още Валери Симеонов.

Засегната е била все пак темата за общия кандидат за президент, но не е влизано в конкретика. Не сме стигнали до решение, просто говорехме дали би било добре, не би ли било, каза патриотът.

В НФСБ ще имат вътрешно допитване, но на членската маса трябвало да се предложи нещо конкретно. Важното е, че поне можем да си говорим вече, доволен е патриотът.