"Без Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно, ако въобще парламентът работи."

Така бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента пред журналисти бъдещето на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заради имотните сделки във властта.

Той е на мнение, че ролята на Цветанов е изключително важна, значима и незаменима, като посредник между различните групи и крайни полюси в различни проекти или решения. Според лидера на НФСБ Цветанов е човек, който всяка година се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител.

Цветанов си отива, но ще дойде друг, притеснени в БСП
Обновена

Цветанов си отива, но ще дойде друг, притеснени в БСП

Корнелия Нинова: Докато Борисов управлява държавата, няма как да бъде нещо променено

Симеонов: Трудно ще бъде заменен Цветанов.

Според Симеонов напускането на Цветанов от НС определено ще доведе до политически трус. "Друго не ми се ще да мисля, но не е невъзможно", коментира още Симеонов.

На въпрос на news.bg дали мисли, че може да има нови оставки във властта, породени от имотните сделки, Симеонов коментира, че не може да прецени, тъй като това е въпрос на личен морален акт.

"Решаваш и си хвърляш оставката, защото си казваш в края на краищата аз съм професионалист и няма да позволя името ми да се разнася и да се петни от хората, които не могат да разберат и даже не знаят за какво става въпрос", заяви Симеонов.

Скриват играта за милиони с оставките на няколко пионки

Скриват играта за милиони с оставките на няколко пионки

Корупцията вече има паметник в София - Емблема на върха на лозенския хълм

По думите му целият скандал е за утвърдена схема за източване и укриване на ДДС, масово използвана от строителни фирми, която е известна на НАП.

Запитан ако Цветанов излезе от парламента, дали малката коалиция ще поиска разговори с премиера Бойко Борисов, Симеонов заяви, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама. Лично Симеонов няма да позволи някой да му каже какво да прави и няма да позволи някой да се бърка в работата на другите партии, например на НФСБ.

Красимир Първанов: Никой не ми е искал оставката

Красимир Първанов: Никой не ми е искал оставката

Зам.-министър на енергетиката и една строителна фирма нямали допирни точки