Въпреки трудностите и спънките, пред които непрекъснато сме изправяни, ще направим всичко възможно партия "ГП Българско лято" да участва на предстоящите избори за 47-мо Народно събрание. Това съобщи във Фейсбук бизнесменът Васил Божков.

Той посочва, че въпреки че партията му е регистрирана като политически субект, съгласно българското законодателство и в съответствие с европейското законодателство, не й се разрешава да открие собствена банкова сметка в страната, чрез която да провежда законно политическата си дейност, както и да набира разрешени от закона финансови средства и извършваме разплащания.

ВАС не вижда пречка партията на Божков да участва в изборите

ВАС не вижда пречка партията на Божков да участва в изборите

Магистратите заявяват, че не са ясни фактическите обстоятелства за настъпили вреди

По тази причина от партията са предприети необходимите законни действия пред българските институции за отстраняване на всички подобни пречки.

Божков посочва, че при необходимост "Българско лято" ще се обърне за съдействие и към всички институции на ЕС.

Той благодари на членовете и симпатизантите на партията. Ще продължим задено с вас да укрепваме нашите структури в страната и чужбина, да отстояваме нашите позиции и изразяваме политически и икономически становища, за да имаме готовност и участваме в следващите избори, когато сме убедени, че срещу партията ще отпаднат всички незаконни действия и ограничения от финансово естество, пише още Божков.

Партията на Божков намери с кого да отиде на изборите

Партията на Божков намери с кого да отиде на изборите

Става въпрос за "Българско национално обединение"