Президентът Румен Радев не отстоява националните интереси, а по същество продължава политиката на Бойко Борисов. Това обявиха на пресконференция в БТА от партия "Възраждане". Затова от партията на Костадин Костадинов издигат именно лидера си за кандидат-президент. Президентската двойка обаче на второ място, на която стои Елена Гунчева, така и не се яви на пресконференцията.

"Повече от година и половина се борим да сменим статуквото, завладяло 32 години България. Въпреки че има пълната власт в държавата, президентът не отстоява националния интерес", остър бе по отношение на Радев Деян Николов, лидер на софийската секция на "Възраждане".

"Възраждане" се явяват на изборите самостоятелно

"Възраждане" се явяват на изборите самостоятелно

Ще имат и собствена номинация за президент, потвърди Костадин Костадинов

Няколко са основните точки, заради които от партията на Костадинов смятат Радев за предател на националните интереси. Първата - продължаването на политиката за въвеждането на еврото. "Това е отказът от фискален и национален суверенитет", смятат от "Възраждане".

Другите аргументи на партията са, че Радев бил продължил политиките на Борисов по отношение на затварянето на въглищните централи, купуването на американските F-16 и налагането на идентични противоепидемични мерки.

„Алфа Рисърч”: ИТН губи 7% от предните избори

„Алфа Рисърч”: ИТН губи 7% от предните избори

Едва 27% смятат, че правителството се е справило с подпомагане на бизнеса

От "Възраждане" също така са сигурни - ще влязат в следващото Народно събрание, както и че ще отидат на втори тур на президентските избори, отговориха те на въпрос на News.bg.